23 Şubat 2012 Perşembe


BİR RESİM, BİR İSİM (6)

Çeşme Deniz Muharebesi 1770 - Ivan Konstantinovich Aivazovsky




8 yorum:

ali can dedi ki...

Merhaba,
Nereden mesaj atabileceğimi bulamadığım için burdan yazmak zorunda kaldım.Bir süredir bloğu takip ediyorum. Bütün bloğu tek başınıza mı hazırlıyorsunuz yoksa ortak bir çalışma mı var? Eğer ortak bir çalışma varsa katılmak isterim; eğer kabul ederseniz ya da ihtiyaç varsa. Kolay gelsin.

Erhan Çifci dedi ki...

Ali Can Bey öncelikle biraz ceç cevap yazabildiğim için kusuruma bakmayın lütfen. İş yoğunluğu yüzünden bir süredir bloga giriş yapamıyorum çünkü.

Blogu tek başına hazırlıyorum. Zaten o nedenle yazı eklemek uzun süre alıyor. Blog ortak bir çalışma ürünü değil ama sizlerin her türlü katkısına açığım. Bu materyal katkısı da olabilir, görüş ve fikirlerin teatisi yoluyla da... Bir sonraki konu için Malazgirt Savaşı'nı hazırladım (bitti sayılır). Malazgirt'tin sonunda hangi savaşı ekleyeceğimi belirtir ve buna göre eğer bir katılımda bulunmak isterseniz, seve seve kabul ederim tabii. Zira bilgi paylaştıkça çoğalıyor. Ne kadar kısa sürede ne kadar çok bilgiyi paylaşırsanız, o denli faydalı olabiliyorsunuz konu ile ilgilenen insanlara.

İlginiz için tekrardan teşekkür ederim.

Selamlar, sevgiler...

ali can dedi ki...

Merhaba tekrar,
Eğer gelecek konuları belirtirseniz katkıda bulunmaktan memnun olurum.Harpten anladığım için değil; tarihten anladığım için.Ulaşabileceğim iyi bir üniversite kütüphanesi var.Bir şeyler bulmaya çalışırım, siz de değerlendirirsiniz.
Başarılar dilerim.

Erhan Çifci dedi ki...

Konuları kronolojik sırayla vermeye çalışmakla birlikte, biraz spontane biçimde hazırlıyorum. Yani savaş mı yoksa savaşları değiştiren silahları mı vereceğim, pek belli olmuyor.

Bununla beraber, eğer bulabilirseniz 1575 Nagashino Savaşı hakkında yapacağınız bilgi paylaşımına açığım. Bizim literatürümüzde ayrıntılı bilgi yok gibi. Oysa ki Japonya'da tüfeklerin etkin biçimde kullanılması açısından çok önemli ve harp taktikleri bâbında o bölge için çığır açıcı bir savaş.

ali can dedi ki...

Merhaba,
Nagashino hakkında önemli bilgiler yok; ancak ufak tefek bilgi kırıntıları ki onlarda ingilizce, bu konuda Türkçe herhangi bir bilgi yok kütüphanede. Araştırmaya devam edeceğim ama esas sormak istediğim elde ettiklerimi yabancı dilden mi size yollayayım? Çevirim pek iyi değildir. İyi günler.

Erhan Çifci dedi ki...

Öncelikle zahmet gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Yabancı dilde bilgi mevcut elimde. Sadece Türkçe literatürde bir bilgi var mı, merak etmiştim. Zira ben de araştırdım ama birkaç paragrafın ötesinde bilgi yoktu bulduğum kaynaklarda.

ali can dedi ki...

Merhab tekrar,
Yardımcı olamadım, üzgünüm. Nedense okuduğum üniversitenin hocaları bile Japon tarihi ile ilgili eserlerini ya İngilizce ya da Japonca yazmak gereğini görmüşler. İleriki yazılarınızı bana haber vermeyi unutmayın :) başarılar.

Erhan Çifci dedi ki...

Estağfurullah. Zahmetiniz için teşekkür ederim.